L\’ètica hacker de Gilberto Gil a l\’IGC 2006

Avui s’ha realitzat la sessió inaugural de l’IGC 2006, que en el transcurs de la setmana aplegarà més de 2000 professionals relacionats amb el món de les noves tecnologies.

Els mitjans de comuniacació en destaquen l’aportació del ministre de cultura brasiler i músic Gilberto Gil, que ha declarat: Yo, Gilberto Gil, como ministro de Cultura de Brasil y como músico trabajo cada día con el impulso de la ética hacker. Gil ha parlat del programari lliure, cultura lliure i Internet per a fer possible un món més ric de relacions humanes, de perpetuació de les diferents cultures, de democratització del coneixement i més transparentment ètic, i la necessitat de fer-ho mitjançant models alternatius per aplicar-ho a països com brasil. Algú s’imagina cap ministre espanyol fent alguna afirmació similar?

Per cert, que els blocs tindran la seva presència a l’IGC 2006 el dimecres de 9 a 10.30h del matí amb la xerrada ‘Blogmàrqueting: Les bitàcores com a eines de màrqueting‘, amb la participació de la formiga Bell Llodrà amb Un cas de weblog. Podeu consultar aquí el programa complert d’activitats.

2 Comments »

 1. Bel Said,

  May 29, 2006 @ 5:43 pm

  Ei Joan,
  he tengut la sort de poder escoltar el discurs de Gil, en portuguès, i s’ha entès bastant bé he trobat. Al final, efectivament, ha manifestat, que ell posa l’ètica del hacker a qualsevol activitat de la seva feina.

  Gràcies per la referència.

  Una de les coses bones del IGC és que hi ha Wi-fi i ens podem connectar, mentre no es gasti la bateria.

  També ha estat molt interessatn la xerrada de telecentres moderada per en Llorenç de Felanitx, i la intervenció de tots els ponents, entre ells, na Karma Peiró. No sabia que a Espanya hi hagués tants de telecentres!

 2. Joan Said,

  May 30, 2006 @ 11:41 am

  Aprofita les jornades Bel! Jo tenc intenció d’anar-hi avui a la tarda una estona, i si aconsegueixo un pase, a les de demà al matí.

  Fins aviat.

RSS feed for comments on this post

Leave a Comment